вівторок, 16 березня 2021 13:29

Українці оцінили розвиток економічної ситуації. Третина очікує на погіршення

Українці оцінили розвиток економічної ситуації. Третина очікує на погіршення
Українці не надто вірять у швидкі позитивні зміни в економічній сфері. Фото: unsplash

18% українців вважають, що події в державі розвиваються у правильному напрямі, 66% думають, що у неправильному.

68% респондентів називають економічну ситуацію в країні дуже поганою або досить поганою, йдеться у результатах опитування Центру Разумкова.

Краще опитані оцінили рівень добробуту їхніх родин.

"44% назвали його дуже або досить поганим. 45% оцінили як не поганий і не добрий, 9% - як добрий або дуже добрий", - говориться в результатах дослідження.

Українці не надто вірять у швидкі позитивні зміни в економічній сфері: лише 9% вважають, що в найближчі 3 місяці щось зміниться на краще. Стільки ж сподіваються, що за цей час підвищиться рівень добробуту їхньої родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна щороку втрачає через корупцію 1 державний бюджет

30% українців вважають, що за цей же період економічне становище країни зміниться на гірше, 23% - що погіршиться рівень добробуту їхньої родини.

Найпоширеніша думка, що ситуація за 3 місяці істотно не зміниться.

Згідно з результатами опитування, очікування українців на найближчі 2-3 роки є суперечливими. Від 22 до 25% респондентів у кожному сегменті вірять, що економічна ситуація за цей період в країні покращиться, погіршиться або не зміниться.

28% респондентів очікують, що рівень добробуту не зміниться, тоді як 21% очікує на покращення, а 19% - на погіршення.

19% опитаних вважають, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років, 50,5% - що здатна їх подолати в більш віддаленій перспективі, а 19% - що не здатна подолати взагалі.

2020 року кількість підприємців, задоволених станом справ у їхньому бізнесі, знизилася майже вдвічі порівняно з попередніми роками.

Зараз ви читаєте новину «Українці оцінили розвиток економічної ситуації. Третина очікує на погіршення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі