пʼятниця, 05 жовтня 2012 09:54

Українці не мають сплачувати за тепло та гарячу воду більше 10% доходу - Саратов

Українці не мають сплачувати за тепло та гарячу воду більше 10% доходу - Саратов
Валерій Саратов каже, що підвищення тарифів можливе тільки з одночасним зростанням можливостей населення за них платити. Фото: sannews.com.ua

Чинні тарифи на водоспоживання (водопостачання та водовідведення) покривають 69% собівартості, на тепло - 74%.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов під час зустрічі з делегацією керівників комунальної галузі Білорусі.

За його словами, це пов'язано, в першу чергу, з тим, що зростають складові тарифу, повідомляє прес-служба Комісії.

Він зауважив, що основним завданням Комісії є обрахування та встановлення економічно обґрунтованих тарифів. Водночас Саратов підкреслив, що головним пріоритетом держави було і залишається збереження можливостей жителів України сплачувати за комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АМК обіцяє не карати компанії, які донесли на картелі

"Людина не повинна сплачувати за тепло та гарячу воду більше 10% свого середньомісячного доходу. Зараз ця пропорція дотримується. Тому підвищення тарифів можливе тільки з одночасним зростанням можливостей населення за них платити, або з запровадженням цільових державних програм соціальної допомоги", - сказав голова Комісії.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив, що український уряд уважно ставиться до побажань Міжнародного валютного фонду, зокрема - у питаннях приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обгрунтованого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Українці не мають сплачувати за тепло та гарячу воду більше 10% доходу - Саратов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі