пʼятниця, 16 листопада 2012 12:38

Україна зараз має найгіршу за три роки ситуацію з економікою - експерт

Україна зараз має найгіршу за три роки ситуацію з економікою - експерт
Мар'ян заблоцький: населення України завжди чекає від осіннього періоду проблем фінансово-економічного характеруФото: delo.ua

Фінансова-економічна ситуація в Україні нині найгірша за останні три роки.

Таку думку висловив начальник відділу економічних досліджень Ерсте-Банку Мар'ян Заблоцький у ефірі Першого ділового каналу.

"Цифри кажуть, що ситуація зараз в економіці та з фінансами найгірша за останні три роки ... Зокрема, у нас є падіння реального ВВП в третьому кварталі на 1,3%. Хоч воно і не значне, але Україна входить в рецесію. Ми бачимо зростаючий попит на іноземну валюту з боку, і населення не хоче нести гривні на депозити в банки", - сказав він.

За його словами, населення України завжди чекає від осіннього періоду проблем фінансово-економічного характеру.

"Завжди в цей період погіршується споживчий настрій, за опитуваннями. Люди різко збільшують купівлю іноземної валюти в цей період і менше несуть гроші на депозити", - зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції Партія регіонів, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Владислав Лук'янов заявив, що ситуація в економіці України така сама складна, як і на початку кризи 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна зараз має найгіршу за три роки ситуацію з економікою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі