середа, 25 листопада 2015 10:21

Україна призупинила закупівлю газу в Росії - "Газпром"

Україна призупинила закупівлю газу в Росії - "Газпром"
Фото: zn.ua

У середу, 25 листопада, закінчилася передоплата НАК "Нафтогаз України" за російський газ.

Москва припиняє поставки в Україну, повідомив журналістам голова правління російського монополіста ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні станом на 10:00 ранку за московським часом "Нафтогаз" вибрав раніше передплачені обсяги російського газу. Нової передоплати не надходило. Заявки на постачання газу від "Нафтогазу" немає. Таким чином, постачання припиняються до надходження від української компанії нових платежів", - сказав він.

"Відмова від закупівлі російського газу створює серйозні ризики для надійного транзиту газу до Європи по території України і для газопостачання українських споживачів майбутньою зимою" , - вважає він.

Читайте також: Повна газова незалежність України можлива через 5 років - Коболєв

Нагадаємо, що з початком листопада Україна скоротила споживання російського газу майже втричі.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Україна готова до можливого припинення поставок російського газу в період опалювального сезону.

За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, Україна забезпечить свої потреби в газі цієї зими, якщо РФ перекриє поставки.

Нагадаємо також, що за інформацією ЗМІ, з 24 листопада Росія припинила постачати вугілля в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Україна призупинила закупівлю газу в Росії - "Газпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі