середа, 18 лютого 2015 13:48

Україна припиняє платити за електрику окупованого Донбасу

Україна припиняє платити за електрику окупованого Донбасу
Фото: tsn.ua

Прем'єр-мінстр України Арсеній Яценюк вимагає зупинити оплату за електроенергію, яка надходить на захоплені бойовиками території Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

"Я дав доручення зупинити всі фінансові перерахунки в секторі електроенергетики до того моменту, доки не з'ясується, за що ми платимо: за електроенергію, яка постачається терористам, чи за ту, яка постачається на територію України українським громадянам", - заявив Яценюк.

"Я вимагаю від НКРЕ і Міненергетики встановити чіткий алгоритм: платиться тільки за ту електричну енергію, яка поставляється на території, що контролюються українською державою", - додав він.

Яценюк попросив оприлюднити дані про те, скільки Україна витратила грошей "на постачання електроенергії та газу на території, що тимчасово знаходяться під контролем російських терористів".

"Міністерству фінансів (доручаю – ред.) при доопрацюванні держбюджету вжити заходів щодо компенсації коштів, які не оплачені з цих територій, на користь "Нафтогазу" і "Енергоринку", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, що ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо перерахування ДП "Енергоринок" грошей за електроенергію, вироблену на окупованих бойовиками територіях.

Зараз ви читаєте новину «Україна припиняє платити за електрику окупованого Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі