вівторок, 14 січня 2020 11:21

Україна почала заробляти на медичному туризмі

Україна почала заробляти на медичному туризмі
Фото: Artur Tumasjan/Unsplash

Україна 2019 року заробила на медичному туризмі $182 млн. За рік прийняла близько 65 тис. пацієнтів з-за кордону. За словами віцепрезидента Української асоціації медичного туризму Ігоря Торського, 2018 року для лікування в Україну приїхали близько 60 тис. іноземців.

"Медичні туристи 2018 року витрачали в середньому $2500 за одну подорож, тоді як 2019 року ця сума збільшилась і склала близько $2800 за поїздку, — Ігор Торський.

Щодо географії в'їзного медичного туризму, до нас їдуть люди з Ізраїлю, Іспанії, Італії, Бахрейну, Саудівської Аравії, Іраку, ОАЕ, Казахстану, Грузії та Узбекистану, пише видання "Дело".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печінка – 855 тис., серце – 535 тис. грн: встановили ціни на пересадку органів

За словами Марини Радової, голови Управління туризму КМДА, пацієнти з інших країн їдуть до нас завдяки розвиненим репродуктології, реабілітації, пластичній хірургії, стоматології, кардіохірургії та лікуванню хвороб зору. Тому столичні чиновники в кооперації із львівськими колегами проведуть у квітні форум медтуризму — Global Healthcare Travel Forum — що, за оцінками, дасть змогу збільшити кількість медтуристов на 10–15%. Захід відбудеться в Києві, Львові та Трускавці.

З 1 квітня 2020-го запрацює програма медичних гарантій для населення для всіх видів допомоги –первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої, екстреної, паліативної, медичної реабілітації та реімбурсації ліків. У бюджеті-2020 на це заклали 72 млрд грн. Програму фінансуватимуть через Національну службу здоров'я України.

Зараз ви читаєте новину «Україна почала заробляти на медичному туризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі