неділя, 06 листопада 2016 20:35

Україна отримає $200 тис. на розвиток інклюзивної освіти

Україна отримає $200 тис. на розвиток інклюзивної освіти

Дружина президента України, голова Благодійного фонду Марина Порошенко і голова Міжнародної торгової палати Великого Шовкового Шляху Люй Цзяньчжун (Китай) підписали грантовий договір на суму $200 тис. на розвиток інклюзивної освітньої середовища в нашій країні.

Про це повідомиляє прес-служба глави держави.

Гранти від Китаю спрямують на розвиток науково-педагогічного експерименту, який Марина Порошенко спільно з Міністерством освіти і науки має намір реалізувати в Запорізькій області у 2016-2019 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко назвав себе найщасливішим чоловіком

Нині з 600 шкіл регіону лише 51 - з інклюзивним навчанням.

"Говним завданням проекту є максимальне включення дітей з інвалідністю в активні суспільні відносини шляхом створення інклюзивного освітнього середовища. Ключова перспектива проекту полягає в тому, що вже через три роки напрацьовані результати ляжуть в основу дорожньої карти впровадження інклюзивної освіти у всіх регіонах України", - йдеться в повідомленні.

Порошенко озвучила статистику, згідно якої в Україні нараховується 700 тис дітей з порушеннями психофізичного розвитку.

"Ми маємо невтішну статистику: тільки 10% з них навчаються в інклюзивних школах, а інші знаходяться за межами соціалізації і повноцінного суспільного життя", - каже вона.

Нового навчального року 11 шкіл Запорізької області візьмуть участь у практичному пілотному науково-педагогічному експерименті із розвитку інклюзивного освітнього середовища.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає $200 тис. на розвиток інклюзивної освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі