пʼятниця, 02 серпня 2013 16:56

Україна не збирається "махати шашкою" перед Росією через цукерки Порошенка

Україна не збирається "махати шашкою" перед Росією через цукерки Порошенка
Україна сподівається вирішити проблему "Рошен" і Росії без торгової війни. Фото: segodnya.uа

Україна у вирішенні питання із забороною експорту продукції української корпорації "Рошен" до Російськї Федерації використовуватиме переважно діалог.

Про це розповів директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі Євген Олейніков у ефірі Українського радіо.

"Не російські споживачі відмовляються від української продукції. Це за них вирішує державний апарат. Він висуває свої певні умови. У нас є декілька заходів реагування ... Заходи впливу полягають у тому, що ми починаємо розмовляти, з'ясовувати причину, шукати вихід із ситуації, шукати взаємоприйнятні умови, на яких можна буде вирішити проблему. Так було із сирами, так сьогодні відбувається з автомобілями, так само буде із кондитерською та будь-якою іншою продукцією", - сказав Олейніков.

Він також назвав методи, які Україна не може і не буде використовувати.

"Це те, що, мабуть, багатьом здається найефективнішим у цій ситуації - вихопити шашку з піхов, помахати і щось теж заборонити. Але ескалація таким чином непорозумінь призводить до повноцінної торговельної війни. Не знаю, як росіянам, але нам воно точно не потрібно", - пояснив Олейніков.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів "Рошен", після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Україна не збирається "махати шашкою" перед Росією через цукерки Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі