пʼятниця, 23 березня 2018 15:39

Україна купить вертольоти у Франції

Україна купить вертольоти у Франції
Вертольоти придбають для потреб українських рятувальників. Фото: Finance.net.ua

Україна і Франція підпишуть угоди про наміри купувати французькі вертольоти для потреб рятувальників.

"Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан поїде підписувати з Арсеном Аваковим протокол про наміри покупки французьких вертольотів", - повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає "Інтерфакс".

За словами президента Петра Порошенка, вертольоти придбають для потреб українських рятувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ryanair планує запустити рейси між містами України

"Це ще один важливий крок щодо забезпечення рятувальників. Таким чином, вони швидко зможуть дістатися до поранених і надати необхідну допомогу", - зазначив Порошенко.

Він додав, що вже 2018 року перші чотири вертольоти надійдуть до ДСНС. Це будуть медичні гелікоптери для евакуації поранених та рятувальні вертольоти.

Укрзалізниця підписала з американською корпорацією General Electric угоду про модернізацію та спільне виробництво локомотивів. Загальна вартість — до $1 млрд. Угода передбачає співпрацю на 15 років. За цей час вироблять майже 225 нових та модернізують до 75 старих магістральних дизельних локомотивів. Однією з умов є виробництво локомотивів в Україні: на першому етапі – 10%, пізніше – 40%.

Зараз ви читаєте новину «Україна купить вертольоти у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі