понеділок, 05 липня 2021 16:00

Українці хочуть референдуму і проти продажу землі іноземцям - опитування

84% українців проти продажу землі іноземцям. 71,7% опитаних за проведення референдуму. Хочуть заборони продажу сільгоспземлі.

Автор: Олена Луценко
  Підтримують продаж землі іноземцям 12,1% українців
Підтримують продаж землі іноземцям 12,1% українців

Це результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. Його провели з 22 по 29 червня, пише "Економічна правда".

Опитали 2031 респондента зі 107 населених пунктів усіх регіонів України методом особистого інтерв'ю. У Луганській і Донецькій областях опитування провели на підконтрольній Україною території. У Криму не опитували.

21% опитаних не підтримують проведення референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі. 7,2% - не визначились або відмовились відповідати.

На запитання "Чи підтримуєте Ви заборону на продаж сільськогосподарської землі?" 65,2% респондентів проголосували б "за", а 21,8% проголосували б "ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продаж землі: набув чинності закон про електронні торги

6,5% не взяли б участі у голосуванні, а 6,4% не визначилися або відмовилися відповідати.

Підтримують продаж землі іноземцям 12,1% українців.

1 липня в Україні стартував ринок землі. 1 га коштуватиме $1,5-2 тис. За наступні п'ять років ціна зросте до $5 тис.

Вартість земельних ділянок сільськогосподарського призначення зростатиме на 7-10% щороку. Про це заявив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть референдуму і проти продажу землі іноземцям - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі