четвер, 29 березня 2018 16:55

Українцям дозволили працювати в Ізраїлі

Два роки тому кваліфіковані українські працівники отримали право за трудовим договором працювати в Ізраїлі. 29 березня 2016 року уряд України прийняв розпорядження, яке передбачає підписання угоди "Про тимчасове працевлаштування українських працівників у окремих галузях ринку праці держави Ізраїль".

Автор: РБК-Украина
  Зі сторони Ізраїлю угоду “Про тимчасове працевлаштування українських працівників у окремих галузях ринку праці держави Ізраїль” підписав повноважний посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські.
Зі сторони Ізраїлю угоду “Про тимчасове працевлаштування українських працівників у окремих галузях ринку праці держави Ізраїль” підписав повноважний посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські.
Церемонія підписання угоди відбулась в Києві 7 червня 2016 року. Документ підписали міністр закордонних справ України Павло Клімкін та повноважний посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські. За ратифікацію угоди проголосувало 186 народних депутатів. Вона набула чинності 16 листопада 2016 року. Угода повинна забезпечити працевлаштування українців на умовах надання щорічної квоти і соціальних гарантій відповідно до ізраїльського законодавства. Також попередити незаконне працевлаштування та підтримати боротьбу з нелегальною міграцією.

Ринок праці Ізраїлю переважно зацікавлений у будівельниках. Чекають 10-15 тис. українських фахівців із підтвердженою кваліфікацією. Які фізично та психологічно придатні до інтенсивної фізичної праці в будівельній галузі. Також важливо, щоб це були громадяни України віком 25-50 років, які ніколи раніше не працювали в Ізраїлі. Загалом на роботу запрошують опалубників, арматурників, плиточників і штукатурів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив,чому українці не бажають жити за кордоном

Українці, які бажають працювати в Ізраїлі, мають зареєструватися і пройти тестування для підтвердження професійної компетенції. Тоді методом лотереї буде відібрано 75% кандидатів на працевлаштування. Ще 25% залишать у резерві. Після проходження медкомісії і отримання візи на працевлаштування, відібрані кандидати зможуть поїхати на роботу до Ізраїлю мінімум на рік. Є можливість продовжити трудовий договір до 3-х років.
Автор: Уніан
  Ринок праці Ізраїлю переважно зацікавлений у будівельниках. Чекають 10-15 тис. українських фахівців із підтвердженою кваліфікацією.
Ринок праці Ізраїлю переважно зацікавлений у будівельниках. Чекають 10-15 тис. українських фахівців із підтвердженою кваліфікацією.

За угодою українці зобов'язані відпрацювати мінімум 182 години на місяць.Платитимуть 5 200 ізраїльських шекелів - майже $1,5 тис. Дозволяється працювати понаднормово — максимум 29 робочих годин на місяць. За кожну годину перепрацювання можна отримати додаткові гроші. Крім цього, кожен працівник матиме місячний депозит у розмірі 700 шекелів на свій банківський рахунок. Цю суму зараховуватимуть як вихідну допомогу та пенсію. Якщо працівник не залишить Ізраїль в установлений термін без поважних причин, його позбавлять цих грошей.

В той же час українські заробітчани і раніше працювали в ізраїльських компаніях. Для цього їм необхідно було відкрити спеціальну робочу візу В1. Щоправда за пошук вакансії і допомогу в оформленні документів посередники брали $1,3-1,5 тис.

Автор: VacationMedia
  Робочому ресторану в Тель-Авіві обіцяють платити 65 тис. грн на місяць.
Робочому ресторану в Тель-Авіві обіцяють платити 65 тис. грн на місяць.

Сьогодні на сайтах пошуку роботи українським заробітчанам пропонують працевлаштуватися продавцями, хатніми робітницями, доглядальницями, будівельниками та різноробочими. Зарплата коливається від 40 до 70 тис. грн. Це $1,5-2,5 тис. на місяць. Працювати доведеться по 8-12 год. на добу 6 днів на тиждень. Серед фахівців з вищою освітою найбільше шансів знайти роботу в Ізраїлі у лікарів та програмістів. Їм обіцяють платити $4-5 тис. Не всі роботодавці готові оплачувати житло заробітчан. У середньому місяць проживання в Ізраїлі коштує $300-350.

За останніми даними Євростату, 2016 року українці отримали 589 тис. нових посвідок на проживання в Євросоюзі. Випередили навіть сирійців, які 2016 року отримали 348 тис. документів. 487 тис. українців отримали дозвіл на проживання в ЄС у зв'язку з працевлаштуванням. Найбільшу частину європейських посвідок на проживання надала Польща - 87,0%.

Зараз ви читаєте новину «Українцям дозволили працювати в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі