понеділок, 20 червня 2011 15:35

Україна посіла 110 місце серед найбільш неблагополучних країн

Україна посіла 110 місце серед найбільш неблагополучних країн

Фонд миру оприлюднив сьомий щорічний рейтинг неспроможних країн, що відображає глобальне політичне, економічне і соціальне напруження в країнах.

Україна в рейтингу посіла 110 місце, обійшовши Росію - 82, Білорусь - 83 і Казахстан - 107, йдеться в повідомленні фонду, яке розміщене на його сайті.

У списку фонду 177 країн, які оцінюються по 12 критеріям соціального, економічного і політичного напруження.

Кожен індикатор має шкалу від 1 до 10 балів, від найвищого показника, що є ознакою високого рівня розвитку країни, до найнижчого, що демонструє наявність певних проблем.

Зокрема, перше місце в рейтингу найбільш неблагополучних країн вже четвертий рік поспіль очолює Сомалі завдяки слабкому законодавству, неефективній  політиці управління, тероризму і високій активність піратів, які регулярно нападають на іноземні судна.

Друге і третє місце займають Чад і Судан.

Вперше за всю історію рейтингу перше місце в списку найблагополучніших країн посіла Фінляндія, змістивши на одну позицію Норвегію, яка утримувала пальму першості на протязі 7 років.У першу десятку найбільш розвинених країн увійшли також Швеція, Швейцарія, Данія, Нова Зеландія, Ірландія, Люксембург, Австрія та Канада.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла 110 місце серед найбільш неблагополучних країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі