пʼятниця, 15 березня 2024 16:30

Україна має план Б, якщо США не ухвалять велику допомогу

Україна має план Б, якщо США не ухвалять велику допомогу
Ми сподіваємося, що пряма бюджетна підтримка збережеться, сказав Сергій Марченко. Фото: Facebook.com/sergey.marchenko.54

У разі не схвалення Конгресом Сполучених Штатів Америки фінансування допомоги, Україна закликатиме держави "Групи семи" збільшити розмір внесків для підтримки.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону.

"Варіант Б, як ми вже вказали, звернення до всіх держав "Групи семи", якщо у нас не буде достатньої підтримки з боку Штатів, щоб вони збільшили розміри своїх вкладів, щоб замістити Америку", - заявив Марченко.

Це можуть бути не тільки держави G7, а й інші, наприклад, Північної Європи, які підтримують Україну, пояснив міністр.

"Ми сподіваємося, що у нижній палаті (Палата представників Конгресу. - Gazeta.ua) рішення буде знайдено. І зараз для цього є підстави. Ми сподіваємося, що пряма бюджетна підтримка збережеться", - сказав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія приєдналася до чеської ініціативи. Дадуть €100 млн на снаряди для України

Міністр фінансів сказав, що американська підтримка важлива для співпраці з Міжнародним валютним фондом "для формування пулу партнерів довіри, які приймаються в рамках G7".

"Ми отримуємо постійні запевнення з боку уряду США, що кошти Україна отримає. Тому цей варіант є основним", - сказав Марченко.

13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Але Палата представників пішла на перерву до кінця лютого, не проголосувавши пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України.

Президент США Джозеф Байден розкритикував цю двотижневу перерву.

Зараз ви читаєте новину «Україна має план Б, якщо США не ухвалять велику допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі