четвер, 18 серпня 2022 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна більше не у стані дефолту – агентство Fitch Ratings

Україна більше не у стані дефолту – агентство Fitch Ratings
Агентство Fitch підвищило рейтинг України. Фото: eastnews.ua

Україна більше не перебуває у стані дефолту.

Міжнародне агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з RD до CC.

"Підвищення рейтингу сталося після того, як країна дістала 11 серпня згоду на реструктуризацію зовнішнього боргу. На думку агентства, це являє завершення обміну проблемного боргу, який усуває "обмежений дефолт", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається приховати реальний стан скаліченої санкціями економіки РФ – Thе Telegraph

На реструктуризацію є згода 75% власників облігацій (за сукупною номінальною сумою). Це перевищує необхідний мінімум у 66,7%.

"Виплата основного боргу й відсотків за українськими єврооблігаціями на суму близько шести мільярдів доларів була відтермінована на 24 місяці, що пом'якшило тиск на обслуговування зовнішнього боргу в контексті ослаблення міжнародних резервів і гострої потреби у витратах, пов'язаних з війною", – заявили в Fitch Ratings.

Попри таке полегшення обслуговування боргу рейтинг CC відображає невирішені ризики стійкості боргу, пов'язані з нападом Росії, а також вкрай напружений стан державних і зовнішніх фінансів України.

Іноземні кредитори відгукнулися на прохання України й заморозили на два роки виплати за міжнародними облігаціями майже на $20 млрд. Це зробили, щоб не допустити дефолту в країні.

У зв'язку з браком ознак припинення вогню, майже через шість місяців після початку російської повномасштабної агресії 24 лютого, власники облігацій погодилися відкласти суверенні відсотки й капітальні платежі за 13 українськими суверенними облігаціями.

Зараз ви читаєте новину «Україна більше не у стані дефолту – агентство Fitch Ratings». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі