середа, 18 квітня 2018 15:06

У відділеннях Укрпошти можна буде розраховуватися карткою

Нацбанк видав Укрпошті ліцензії на переказ коштів без відкриття рахунків.

"Це те, чого чекали довго, крок до цивілізації. Це - термінали у відділеннях зовсім скоро! Клієнти зможуть розраховуватися у відділеннях, на нашому сайті чи у мобільному додатку картками. Потрібно лише трохи часу на встановлення обладнання", - написав у Facebook генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Автор: facebook.com
  Ліцензія видана ПАТ “Укрпошта” на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.
Ліцензія видана ПАТ “Укрпошта” на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

За його словами, тепер операції здійснюватимуться без посередника. Отже - дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта презентувала мобільний додаток для Android

Крім того, Укрпошта стала першим учасником міжнародних платіжних систем MasterCard та Visa серед небанківських установ України.

"Укрпошта має понад 11 тисяч відділень. Рішення НБУ сприятиме збільшенню обсягів безготівкових розрахунків. Особливо в невеликих містах і селах, де зараз переважають розрахунки готівкою", - зазначив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олександр Яблунівський.

Укрпошта через систему держзакупівель Prozorro вже закупила 5 тис. платіжних терміналів. Вони відповідають технологічним вимогам міжнародних платіжних систем MasterCard, Visa та НПС "Простір".

Зараз ви читаєте новину «У відділеннях Укрпошти можна буде розраховуватися карткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі