середа, 05 серпня 2020 10:32

У США обшукали офіси компанії, пов'язаної з Коломойським: подробиці

У США обшукали офіси компанії, пов'язаної з Коломойським: подробиці
Optima Management Group пов'язують з українським олігархом та колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським. Фото: cleveland.com

В офісах компанії Optima Management Group у Клівленді в США Федеральне бюро розслідувань провело обшуки.

Компанію пов'язують з українським олігархом та колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським. Адже компанії, які мали стосунок до Приватбанку, також перебували у власності Optima. Остання активно скуповувала нерухоме майно у Клівленді. Підозрюють, що через такі операції Коломойський з бізнес-партнерами відмивали кошти банку, пише Cleveland.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси причетні до виведення коштів із Приватбанку – розслідування Kroll

Ще у травні 2020-го ФБР встановило, що компанії з Кіпру, Карибських островів, пов'язані з українським олігархом, з 2008-го й протягом наступних 5 років купували нерухоме майно в центрі Клівленду. Також це були окремі об'єкти в інших американських штатах.

Коломойський і Боголюбов передали $622,8 млн підконтрольним фірмам, йдеться у матеріалах розслідування. Це могли бути кошти, виведені з Приватбанку.

Справу розслідує Велике журі. Якщо вдасться довести причетність олігарха до махінацій, присяжні зможуть видати міжнародний ордер на його арешт.

Станом на 2011 рік, Ігорю Коломойському у США належали One Cleveland Center, 55 Public Square, Penton Media Building та The Huntington Bank Building, розташовані у Клівленді, штат Огайо. Водночас у червні 2019-го з'явилися повідомлення місцевих ЗМІ про продаж більшості майна.

Зараз ви читаєте новину «У США обшукали офіси компанії, пов'язаної з Коломойським: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі