четвер, 28 січня 2021 10:33

У Раді хочуть повернути пільгові тарифи на електроенергію

У Раді хочуть повернути пільгові тарифи на електроенергію
Планують повернути пільговий тариф і для тих, хто використовує електроенергію для опалення. Фото: unsplash

Народні депутати пропонують Кабінету міністрів повернути тариф 90 коп. за перші 100 кВт⋅год електроенергії для побутових споживачів.

Відповідний проєкт постанови зареєстрували у Верховній Раді, повідомляє "Економічна правда".

Документ рекомендує Кабінету міністрів вжити невідкладних заходів щодо соціального захисту населення від підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уряду потрібно визнати, що на ринку електричної енергії є проблеми" - експерт про тарифи

Нардепи пропонують уряду спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розглянути можливість:

- запровадження держрегулювання тарифів, зокрема встановлення граничних рівнів націнки до тарифів на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тепло, гарячу воду, електроенергію і природний газ;

- внесення змін до фіксованих тарифів на електричну енергію. Пропонується встановити окремий тариф на електроенергію для населення – за обсяг, спожитий до 100 кВт⋅год на місяць;

- встановлення окремого тарифу на електричну енергію, що відпускається населенню для будинків, обладнаних опалювальними електроустановками, і негазифікованих будинків, – за обсяг, спожитий до 3 тис. кВт⋅год на місяць.

У лютому українці заплатять за електроенергію за новими тарифами. У середньому суми збільшаться на 78 грн. Раніше за 100 кВт⋅год треба було платити 90 коп., а за кожну наступну кВт⋅год уже по 1,68 грн. З 1 січня пільговий тариф на перші 100 кВт⋅год електроенергії скасували.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть повернути пільгові тарифи на електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі