понеділок, 05 вересня 2011 14:02

У Присяжнюка вже знають, скільки коштуватиме гречка через два тижні

У Присяжнюка вже знають, скільки коштуватиме гречка через два тижні

Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує зниження ціни гречки в роздрібних торговельних мережах через два-три тижні до 12-14 за кг з 18-19 грн за кг нині.

Як повідомив заступник директора департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Мінагропрод Анатолій Разгон на прес-конференції, оптова ціна цього продукту, як очікують, знизиться до 5-5,5 тис. грн за тонну в порівнянні з 12 тис. грн у липні.

"Сьогодні роздрібні мережі мають досить великі запаси дорогого ресурсу, вони новий ще не закуповують ... Всі чекають, поки дорогий ресурс використають, а потім буде йти тенденція до стабілізації і зниження", - відповів Разгон на питання про високу роздрібну ціну гречки на тлі зниження вдвічі оптової вартості гречаного зерна.

Він додав, що на ярмарках вже з'явилася гречка по 14-15 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пророкують дефіцит вівса та гороху

Заступник директора департаменту також повідомив, що з половини засіяних площ сьогодні зібрано більше 160 тис. т зерна гречки, що вже перевищує весь урожай 2010 року.

Усього ж цього року Мінагропрод прогнозує урожай гречки в обсязі 280 тис. т за внутрішнього попиту в 160 тис. т на рік.

На питання про те, куди поділася китайська гречка, яку в минулому маркетинговому році закупила України у зв'язку з дефіцитом вітчизняного продукту, Разгон відповів, що "її з'їли".

Зараз ви читаєте новину «У Присяжнюка вже знають, скільки коштуватиме гречка через два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі