пʼятниця, 23 березня 2012 09:43

У НБУ заявили, що в Україні не все так погано, порівняно з Європою

У НБУ заявили, що в Україні не все так погано, порівняно з Європою
НБУ: Промвиробництво зросло на 1,6 у лютому. Фото: sannews.com.ua

Зростання промислового виробництва у лютому 2012 року становило 1,6% у порівнянні з цим же місяцем роком раніше і 2% за підсумками січня та лютого 2012 року до відповідних періодів 2010 року.

Такі дані навів заступника директора генерального економічного департаменту - директор департамену економічного аналізу та прогнозування Національного банку України (НБУ) Олександр Петрик у відеокоментарі.

"Основними чинниками впливу на економічне зростання залишалися призупинення зовнішнього попиту, зокрема рецесії в єврозоні, а також високі ціни на енергоносії. Разом з високою базою порівняння минулого року це і дало поточні статистичні результати промисловості", - сказав він.

Однак, за його словами, ці цифри у порівнянні з відповідними показниками у європейських країнах та інших великих торговельних партнерах України "виглядають пристойно" на фоні світової рецесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наобіцяв хірургам підвищення зарплати на 860 гривень

"Це зумовлювалося тією монетарною політикою, яка разом з фіскальною політикою у минулому році дозволила знизити інфляцію до 3-відсоткового рівня у річному обчисленні. Як наслідок, реальні доходи населення за результатами 2011 року зросли більш ніж на 10%. А покращення соціальних стандартів долало ще у темпах зростання реальних зарплат населення до 14%. Це дозволило посилити внутрішній попит та компенсувало падіння у експортоорієнтованих галузях економіки. Зростання роздрібної торгівлі за результатами лютого склало більш ніж 15% до лютого попереднього року", - розповів Петрик.

Крім того, він заявив, що за оцінками НБУ, зростання ВВП за перші два місяці поточного року становило близько 2%.

"Це ми вважаємо непоганим результатом, виходячи з того, що умови торгівлі для наших експортоорієнтованих галузей економіки залишаються досить несприятливими", - підсумував Петрик.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ заявили, що в Україні не все так погано, порівняно з Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі