пʼятниця, 02 грудня 2016 18:27

У НБУ розповіли, як українцям зберегти заощадження

У НБУ розповіли, як українцям зберегти заощадження
gazeta.ua

Депозити поки що залишаються вигідними для збереження заощаджень. Про це Gazeta.ua розповів заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

"Якщо люди не довіряють національній валюті, можуть розміщувати депозити в іноземній. Державні банки, до речі, пропонують зараз високі ставки по валюті. Думаю, це тимчасово. Частину депозитів можна робити в гривні. Зараз бачимо часткову макроекономічну стабілізацію. Ставки по гривні ще досить високі", - говорить Олег Чурій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про альтернативу депозитам

За його словами, вищі відсотки на депозити у гривні порівняно з валютними вкладами покривають ризики девальвації. Серед альтернатив депозитам заступник голови НБУ називає облігації міністерства фінансів.

"Альтернатив депозитам не так багато. Цікавим може бути вкладання в зобов'язання міністерства фінансів, у їхні облігації. Фондовики цей ринок розуміють, як це працює. А населення, на жаль, ні. Якщо ти вважаєш, що в гривні ставки знижуватимуться і ти їй довіряєш, краще вкласти в довгостроковий інструмент. Це фіксує дохідність на багато років уперед. П'ятирічні облігації міністерства фінансів зараз досить цікавий інструмент", - говорить Олег Чурій.

Повне інтерв'ю з заступником голови Національного банку України Олегом Чурієм читайте пізніше. Стежте за анонсами на сайті Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У НБУ розповіли, як українцям зберегти заощадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі