четвер, 26 липня 2012 14:19

У НБУ розповіли, як достойно виглядає економіка України порівняно зі світовою

У НБУ розповіли, як достойно виглядає економіка України порівняно зі світовою
НБУ: Гідним продовженням фінансового року став вихід країни на євробонди. Фото: donbass.ua

Українська економіка демонструє позитивну динаміку на тлі світової.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова.

"Економічні показники країни сьогодні на тлі всієї світової економічної ситуації дуже позитивні. У нас не дуже велика інфляція, невелике зростання ВВП є. Є інформація, що за другий квартал зростання ВВП становило 2,5%. Країна провела хороший чемпіонат Євро, це добре представило країну зовнішньому світу", - сказала вона.

За її словами, випуск Україною євробондів на суму $2 млрд свідчить про довіру зовнішніх інвесторів до країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін хоче надавати пільги підприємствам у ручному режимі - ЗМІ

"Гідним продовженням фінансового року став вихід країни на євробонди, коли було залучено 2 мільярди доларів. Це і є оцінка діяльності України на зовнішніх ринках. Сюди зайшли першокласні інвестори: американські, азійські, арабські. Цей вибір говорить про їх настрої: зрозуміло, що інвестор не буде бігти на ринок, який йому не зрозумілий", - сказала вона.

Нагадаємо, 17 липня 2012 Мінфін здійснив випуск євробондів на суму $2 млрд із прибутковістю 9,25% річних і з терміном погашення 24 липня 2017. Лід-менеджерами запозичення виступили компанії JP Morgan, Morgan Stanley, Troika Dialog і VTB Capital. Цей випуск єврооблігацій став найбільшим в історії України. Більше 75% позики було розміщено серед першокласних інвесторів з США, Великої Британії і континентальної Європи, зазначено в повідомленні Міністерства фінансів.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ розповіли, як достойно виглядає економіка України порівняно зі світовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі