середа, 30 травня 2018 13:17

У Нафтогазі пояснили, як поділять премію

У Нафтогазі пояснили, як поділять премію
Першу частину премій на суму $20,7 млн виплатять у травні 2018-го. Решта премії буде виплачуватись протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу. Фото: www.dsnews.ua

Наглядова рада НАК "Нафтогаз" прийняла рішення виплатити співробітникам компанії премії у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським Газпромом.

Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі - $4,6 млрд. Це $46,3 млн. Крім того, з цієї суми буде сплачено податок на доходи фізосіб та інші збори на суму понад $9 млн, повідомили у прес-службі Нафтогазу.

Премію отримає 41 співробітник компанії. Перелік не обмежується топ-менеджментом компанії. Сума виплат залежить від особистого вкладу кожного працівника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проведе газові переговори з Росією

"У 2014 році, коли ми розпочинали процес по транзитному контракту, юристи казали, що виграти у цій справі неможливо. Текст контракту, який підписали у 2009 році, був складений настільки не нашу користь. Але працюючи над цією справою майже чотири роки, ми використали кожну зачіпку та перемогли. Це важливий етап у війні України за енергонезалежність. Якби не перемога Нафтогазу у Стокгольмі за двома контрактами, Газпром міг би вимагати борг у сумі, більшій за половину ВВП України", – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Першу частину премій на суму $20,7 млн (541 млн грн) виплатять у травні 2018-го. Вона відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності Нафтогазу за 2017 рік. Решта премії буде виплачуватись протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу - $2,6 млрд.

За рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року, Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «У Нафтогазі пояснили, як поділять премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі