середа, 15 липня 2020 10:20

У МВФ пояснили, чого чекають від президента Зеленського

У МВФ пояснили, чого чекають від президента Зеленського
Незалежність Нацбанку - одна із вимог МВФ у рамках програми співпраці. Фото: НБУ

Україні необхідно зберегти незалежність Національного банку, заявила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

"Реформа Нацбанку та її результати за останні 5 років - історія повного успіху для України. Незалежний центральний банк допомагає макроекономічної стабільності, підтримує довіру інвесторів і захищає фінансову систему", - сказала вона у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським, пише "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Траншів більше не буде: попередили про ризики зриву співпраці з МВФ

Георгієва нагадала, що незалежність регулятора - одна із вимог МВФ у рамках програми співпраці.

"Закликала президента Зеленського дотримуватися курсу розумної грошово-кредитної і фінансової політики - це ключ до більш активного інвестування та інклюзивного зростання", - наголосила директорка-розпорядниця МВФ.

Голова правління Нацбанку Яків Смолій написав заяву про звільнення та передав її на розгляд президенту Володимирові Зеленському, про це повідомила пресслужба фінустанови 1 липня. У Нацбанку заявили про систематичний політичний тиск. Наступного дня президент передав на розгляд Верховної Ради проєкт постанови про звільнення Смолія. 3 липня Верховна Рада звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку.

Зараз ви читаєте новину «У МВФ пояснили, чого чекають від президента Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі