пʼятниця, 20 квітня 2018 14:14

У міністра Данилюка знайшли незадекларовану квартиру за 29 млн грн

Минулого року міністр фінансів Олександр Данилюк придбав у Лондоні квартиру за 766 тис. фунтів стерлінгів. Це 28,8 млн грн.

"Цієї квартири в декларації чиновника немає. Грошей на таку покупку - теж. Данилюку пряма дорога до кримінальної справи про незаконне збагачення. Назаре Холодницький, приймайте фігуранта", - написав у Facebook журналіст Олександр Дубинський.

Олександрові Данилюку загрожує покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

За словами журналіста, факт цього порушення є підставою для перевірки НАЗК і розслідування НАБУ про можливе незаконне збагачення міністра.

Автор: Dubinsky.pro
  Елітна нерухомість Олександра Данилюка в Лондоні
Елітна нерухомість Олександра Данилюка в Лондоні

"На грудень 2017 року дружина міністра Ольга Данилюк була зареєстрована за невідомою раніше адресою в Лондоні: 100 Greencroft Gardens, flat 2 London NW6 3PH. Ця квартира має дві спальні, дві ванні кімнати і цокольний поверх із приватним садом у чотириповерховому будинку. 2001-го квартира подорожчала на 550 тисяч фунтів стерлінгів. Її ціна становить 766 тисяч фунтів стрелінгів", - каже Дубинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів, що почули у прослушці Холодницького

У списку мешканців будинку 2017 року значився і Олександр Данилюк. Однак цього міністр не вказав у декларації. Єдине, що згадав, це факт отримання доходу від відчуження нерухомого майна. Іншої інформації про придбання нового житла в документі не надав.

Крім того, у договорі з продажу акцій Данилюком резиденту Великої Британії 29 жовтня 2010-го зафіксована ще одна адреса проживання міністра фінансів у Лондоні - 26 Noblefield heights, NO 2NX London, United Kingdom. Вона також підлягає перевірці, оскільки не відображена в декларації українського міністра.

У лютому 2018-го у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про визнання роботи Мінфіну незадовільною і про звільнення від займаної посади його голови Олександра Данилюка.

Зараз ви читаєте новину «У міністра Данилюка знайшли незадекларовану квартиру за 29 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі