неділя, 31 березня 2024 16:27

У квітні частині пенсіонерів перерахують пенсії

У квітні частині пенсіонерів перерахують пенсії
У частини громадян зростуть пенсії. Фото: Getty images

У квітні частині українських пенсіонерів збільшать та автоматично перерахують пенсії.

Громадянам, старшим за 65 років, які мають повний страховий стаж і пенсіонерам, які працюють, зроблять перерахунок пенсій. Про це пише "На пенсії".

З 1 січня 2024 року розмір мінімальної зарплати зріс до 7 100 грн. Тож пенсіонери, старші за 65 років, які мають повний стаж, тепер отримують пенсії не менше ніж 2 840 грн замість 2 680 грн. Це складе 40% від мінімальної зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні підвищать мінімальну пенсію

Збільшення показника з 1 квітня збільшить мінімальну пенсію для таких осіб до 3 200 грн. Розмір повного стажу для отримання цієї пенсії становить 35 років для чоловіків і 30 років для жінок.

З 1 квітня будуть автоматично перераховані пенсійні виплати працюючих пенсіонерів. Буде враховано їхній оновлений страховий стаж.

23 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня. Виплати підвищать для 10 млн українців, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

З 1 квітня автоматично перерахують пенсії для працюючих пенсіонерів із урахуванням оновленого страхового стажу, заявив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «У квітні частині пенсіонерів перерахують пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі