пʼятниця, 02 лютого 2018 12:15

У Кабміні заперечують: "Податки сьогодні не душать роботодавців"

У Кабміні заперечують: "Податки сьогодні не душать роботодавців"
Сьогодні податки не душать бізнес, а роботодавцям все рівно доведеться підвищувати зарплату працівникам, каже міністр соціальної політики Андрій Рева. Фото: УНІАН

Теперішні податки не душать бізнес, а роботодавцям все рівно доведеться підвищувати зарплату працівникам, інакше ті просто виїжджатимуть за кордон.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі "112. Україна"

"А чого їдуть (українці на заробітки. - Gazeta.ua)? Бо там більше платять. Якщо хочемо, щоб люди залишалися в Україні, їм потрібно більше платити. От і все", - сказав він.

Рева заявив, що "бюджетникам постійно підвищують виплати". "Минулого року вчителям підвищили на 50%, цього року - ще на 25%", - сказав він.

"Що стосується небюджетної сфери, це відповідальність роботодавців. І вони вже стикаються із ситуацією, коли кваліфікованих працівників найняти неможливо. Бо той рівень зарплати, які вони пропонують, не влаштовує кваліфікованого робітника. Вони масово виїжджають за кордон.

Якщо не зміниться політика щодо оплати праці з боку наших роботодавців, це все перекинеться і на некваліфікованих працівників", - продовжив Рева.

Міністр заявив, що роботодавцям все одно доведеться підвищувати зарплату в "авральному порядку".

"Якщо говорити про податкове навантаження, то на фонд оплати праці у 2016 році ставка єдиного соціального внеску була знижена на 40%. І говорити про те, що сьогодні податки задушили наших роботодавців, було б великим перебільшенням", - заявив Рева.

Міністр згадав про сусідню Польщу.

"У структурі товару Польщі заробітна плата становить майже 50%, а у нас не більше 10%. Тому своїми прибутками треба трошечки поділитися і підняти зарплату", - додав Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $276 тис. за острів, $4 тис. за сніданок: у скільки обійшлися канікули Порошенка на Мальдівах

2018 планують чергове підвищення мінімальної заробітної плати. З 1 січня вона зросла до 3723 грн. Наступне підвищення - 4100 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні заперечують: "Податки сьогодні не душать роботодавців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі