понеділок, 14 листопада 2011 15:07

У Харкові випробовуватимуть канадські гелікоптери для ОАЕ

У Харкові випробовуватимуть канадські гелікоптери для ОАЕ

Канадська фірма Quest Helicopters планує продати перший вертоліт, зібраний в Об'єднаних Арабських Еміратах, протягом найближчих трьох років. Контракти з потенційними клієнтами планують укласти під час аерошоу в Дубаї.

Про це пише агентство Bloomberg.

Компанія представила чотиримісний прототип свого вертольота Quest AVQ вже в перший день виставки.

Початок його серійного виробництва заплановано на другу половину 2012 року, заявив Майк Крід, директор комерційного та стратегічного планування Quest Helicopters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов не розуміє, чому Генпрокуратуру не цікавлять мільйонні гелікоптери Януковича

"Це буде перший на Близькому Сході цивільний вертоліт, виробництво якого було профінансовано з приватних джерел. До 2014 року буде побудовано 20 вертольотів, а виробнича потужність компанії досягне 50 літальних апаратів на рік через 5 років", - сказав він.

Як повідомляє агентство, Quest Helicopters протягом найближчих 5 років планує вкласти $ 50 млн інвестицій у потужності з виробництва прототипів марок вертольотів в Харкові. Українське місто, за заявою компанії, буде "випробувальним полігоном" для вертольотів, які планується продати в ОАЕ.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові випробовуватимуть канадські гелікоптери для ОАЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі