вівторок, 17 листопада 2015 15:09

У Гонтаревої прокоментували коливання курсу

У Гонтаревої прокоментували коливання курсу
Фото: zn.ua

Національний банк України не бачить підстав для істотних коливань курсу на валютному ринку.

Про це повідомляється в прес-релізі Нацбанку з посиланням на заступника голови НБУ Олега Чурія.

"Рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований. Сальдо готівкових валютних операцій населення з банками залишається позитивним. Враховуючи незначний обсяг торгів на міжбанківському ринку, навіть незначні перекоси в попиті і пропозиції валюти можуть викликати значні коливання курсу", - сказав Чурій.

При цьому він повідомив, що регулятор проведе аукціон з продажу 50 млн дол.

"Зараз Національний банк уважно стежить за ситуацією на ринку і в разі необхідності готовий використовувати свої інструменти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському ринку. Останнім часом НБУ організував чотири аукціони з продажу валюти, під час яких було продано 67,5 млн дол. Сьогодні Національний банк також оголосив про проведення валютного аукціону з продажу валюти до 50 млн дол.", - повідомив Чурій.

Зазначимо, що сьогодні на міжбанківському валютному ринку України різко подорожчала валюта. Станом на 12.35 котирування по долару сягнули 23,83-23,95 грн, по євро - 25,40-25,53 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Гонтаревої прокоментували коливання курсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі