пʼятниця, 28 жовтня 2011 10:46

У Арбузова запевняють, що інфляція невдовзі сповільниться

У Арбузова запевняють, що інфляція невдовзі сповільниться

Національний банк України (НБУ) очікує, що зростання валового внутрішнього продукту України в 2011 році становитиме 4,8-5%, а в 2012 році - 4%.

Про це повідомив у п'ятницю директор генерального економічного департаменту НБУ Ігор Шумило в рамках щорічної конференції, організованої міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings.

За його словами, інфляція в 2011 році очікується на рівні 8,5%, а в 2012 році вона сповільниться до 7,6% навіть з урахуванням ростов тарифів.

Шумило також зазначив, що НБУ оцінює зростання ВВП України в третьому кварталі на рівні 6,8% по відношенню до третього кварталу минулого року і на 3% - до другого кварталу поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні швидше розкручуватимуть інфляцію, ніж оголосять дефолт - експерт

В цілому, за його словами, зростання ВВП в січні-вересні 2011 року оцінюється НБУ на рівні 5,4%: у четвертому кварталі намічається уповільнення економічної динаміки.

Нагадаємо,  за даними першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Вадима Копилова, зростання ВВП України за 9 місяців 2011 року становило близько 5,3%.

Зараз ви читаєте новину «У Арбузова запевняють, що інфляція невдовзі сповільниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі