субота, 12 квітня 2014 09:20

Туристичні путівки подорожчали на третину

Туристичні путівки подорожчали на третину

Через стрибок курсу долара у туристичних агентствах виросли ціни на путівки. Тижневий відпочинок на двох у Єгипті коштує від 12 тисяч гривень.
"Туристичні путівки подорожчали на третину, - каже Вікторія Савчук, менеджер столичної туристичної компанії. – Клієнтів нема. Якщо зайде 3-4 людини на день, це вже щастя. Мала імовірність, що хоча б один з них замовить тур. Відсутності ажіотажу на путівки у квітні ми не очікували. У бізнес-плані на цей рік за Великдень і травневі свята розраховували добре заробити. Ніхто ж не думав, що долар стане по 13 гривень. Розраховували на курс трохи вищий, ніж обіцяв попередній уряд – 9 гривень за долар".
За словами Савчук, у туристичних компаніях скорочують штат.
"У березні в нас звільнили двох менеджерів, ще одного попросили працювати з дому. У торговому центрі орендували площу майже на 30 квадратних метрів, тепер переїхали в удвічі меншу кімнату.
Навіть "гарячі" путівки коштують дорого.
"До Великодня залишився тиждень. Зазвичай у цей час тури уже розкуплені на 90 відсотків, але не цього року. Зараз продано 30-40 відсотків. Сьогодні субота. Є ще багато путівок з вильотом на завтра, але ціни ніхто не спускає. Тиждень відпочинку в Індії обійдеться 12 тисяч гривень, Іспанія – на тисячу дешевша. Торік за такі просили від 5 тисяч гривень".
Користуються попитом путівки до Греції і Чорногорії на літо.
"Їх продаємо ще за торішніми цінами, - пояснює Савчук. – Але лише за умови 100-відсоткової оплати туру вже зараз. Ближче до літа путівки подорожчають, бо ростуть ціни на авіаквитки. На травневі свята ще половина турів не розпродана. Українці не зраджують традиціям".
Як і торік є багато бажаючих відпочити у Єгипті. Ціни від 6 тисяч за людину.
"Якщо бажаєте кращий готель, треба віддати 9-10 тисяч. Часто запитують ціни на Кіпр і Туніс. Є багато пропозицій у цих напрямках. Щоб гарно відпочити, доведеться заплатити 15-16 тисяч на двох. Попитом користується Туреччина. Готель у 4 зірки буде коштувати 5-6 тисяч на людину. За тур з 5-зірковим готелем доведеться віддати понад 7 тисяч".
Нагадаємо, що вчора, 11 квітня, курс долара на міжбанку підскочив ще на 20 копійок.

Зараз ви читаєте новину «Туристичні путівки подорожчали на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі