субота, 13 лютого 2021 10:20

Траншу не буде: місія МВФ завершила роботу в Україні

Траншу не буде: місія МВФ завершила роботу в Україні
Місія МВФ в Україні завершила роботу. Про перегляд програми не домовилися. Фото: REUTERS

Місія Міжнародного валютного фонду з першого перегляду отриманої Україною в червні програми stand-by завершилася без результату.

Це означає, що наступний транш Україна поки не отримає. Про це заявив Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні, передає "НВ".

У період з 21 по 23 грудня та з 11 січня по 12 лютого фахівці МВФ обговорили з представниками влади України прогрес у впровадженні заходів та реформ, що є частиною угоди stand-by.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає жодної причини навіть ставити питання про це" - міністр фінансів про дефолт

"Дискусії фокусувалися на посиленні управління Національним Банком; поліпшенні законодавчого та регулятивного підгрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходах, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціативах щодо відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, так само як дискусії стосувалися заходів у секторі енергетики. Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть", — сказав постійний представник Фонду в Україні.

МВФ 9 червня торік затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на близько $5 млрд і відразу виділив $2,1 млрд першого траншу. Голова Нацбанку Кирило Шевченко заявляв, що Україна розраховує отримати в 2021 році три транші від МВФ на загальну суму в $2,2 млрд. Робота місії МВФ з першого перегляду програми почалася в грудні і продовжилася в січні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозував, що Україна отримає транш від Фонду в березні-лютому.

Зараз ви читаєте новину «Траншу не буде: місія МВФ завершила роботу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі