середа, 02 лютого 2022 15:24

Торік контрабанда цигарок сягнула рекордної позначки

Торік контрабанда цигарок сягнула рекордної позначки
Контрабанда цигарок зросла на 31% Фото: novyny.live

Торік збільшилася кількість спроб переміщення у країни Європейського Союзу партій цигарок, призначених для реалізації в магазинах безмитної торгівлі, за даними Держприкордонслужби,

Про це повідомив директор Департаменту оперативно-розшукової діяльності адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Юрій Зюзько, пише Delo.

За його словами, значно збільшився незаконний обіг цигарок у прикордонних районах.

"2021-го припинено незаконне переміщення через державний кордон України 16,8 мільйона пачок - це майже на 4 мільйони пачок більше, ніж 2020 року - 12,79 мільйона. Українські прикордонники торік виявили 10 мільйонів пачок під час спроб нелегального ввезення їх на територію нашої країни", - сказав Зюзько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордон на списаному літаку: контрабандистів затримали на гарячому

Контрабанда цигарками торік досягла нової рекордної позначки у 16,9% - це 8,4 млрд штук цигарок. Проте в листопаді вона була найбільша - 20,4%. Внаслідок цього державний і місцеві бюджети недоотримали 15,4 млрд грн.

За переміщення цигарок у тайнику передбачений штраф у розмірі 100% відсотків вартості та їх конфіскація. Також можлива конфіскація транспорту, що використовували для переміщення контрабанди через митний кордон України.

Зараз ви читаєте новину «Торік контрабанда цигарок сягнула рекордної позначки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі