середа, 25 лютого 2015 16:00

Тисячу гривень заробляють на дитячій фотосесії
7

Фото: надані Максимом Куденчуком

Заробити на фотосесіях зараз непросто. Година зйомки у столиці коштує від 500 грн. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський фотограф Максим Куденчук.

"Замовлень маю втричі менше, ніж торік, - говорить Максим. – Щоб хоч трохи заробити, крім весільних зйомок, роблю дитячі фотосесії. За годину беру від 500 гривень. Трохи клієнтів мав перед Новим роком і на день Валентина. Ще є надія на 8 Березня і Великдень. Зараз модно серед киян на свята дарувати один одному сертифікат на фотосесію".

За словами Максима, фотографувати дітей непросто.

"З дітьми треба працювати швидко, аби зловити вдалий кадр, - пояснює Максим. – Вони дуже активні. Якщо немовля ще можна покласти на диван чи біля капусти, то 1-річних діток важко втримати на місці, посадити під ялинкою чи біля ящика з новорічними прикрасами. Дитяча чи сімейна фотосесія триває до 2 годин. Заробляю за цей час тисячу гривень".

Максим робить фотосесії для вагітних.

"Постановки мені не дуже подобаються, бо тоді важко зловити справжню людину на фото. Вагітні жінки мають особливий погляд, - каже фотограф. - У їхніх очах так багато надії і любові. Люблю знімати лав-сторі для закоханих пар, які ще не одружені або вже готуються до весілля. Як правило, через півроку-рік вони запрошують попрацювати фотографом на їхньому весіллі. Постійно вчуся у колег, тому колекціоную цікаві фото з їхніх зйомок".

Тематичні студійні фотосесії приносять фотографу 5-6 тисяч щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень заробляють на дитячій фотосесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі