субота, 22 квітня 2023 23:35

Тарифи на електроенергію можуть змінити

Тарифи на електроенергію можуть змінити
Питання перегляду тарифу на електронергію для населення є відкритим, сказали у НКРЕКП. Фото: pixabay.com

В уряді розглядають питання перегляду тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

Питання наразі є відкритим. Про це сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський, пише сайт регулятора.

"Розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є такі: 2,40 грн і 2,80 грн за 1 кВт/год", – розповів Ущаповський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Накопичувальні пенсії: що передбачає законопроєкт

Зі слів посадовця, головним є "забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту".

За словами очільника НКРЕКП, можливе збільшення тарифів повʼязане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

Зараз вартість на електроенергію для домогосподарств, що споживають на місяць до 250 кВт-год (включно), становить 1,44 грн (з ПДВ) за 1 кВт-год.

Для тих, що споживають понад 250 кВт-год – 1,68 грн.

Тарифи на електроенергію для населення залишаться незмінними до закінчення опалювального сезону. Уряд зберіг фіксовану ціну до 30 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на електроенергію можуть змінити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі