середа, 25 квітня 2012 14:50

Світовий банк: реформи в Україні варто починати з тарифів

Світовий банк: реформи в Україні варто починати з тарифів
Світовий банк: ми готові підтримати уряд у здійсненні масштабної програми реформ. Фото: novostiua.net

Програму реформ в Україні варто починати з реформи тарифів.

Про це сказано в заяві Світового банку по Україні, передає прес-служба банку.

"Всесвітній банк розуміє те, наскільки важливим і терміновим є вирішення в Україні питань ціни на газ та енергоефективності. І ми готові підтримати уряд у здійсненні масштабної програми реформ. На нашу думку, таку програму варто починати з реформи тарифів і підтримувати її програмою надання адресної допомоги соціально незахищеним громадянам, а також здійсненням низки заходів щодо поліпшення енергоефективності", - сказано в заяві СБ.

Нагадаємо, раніше віце-президент Світового банку Філіп Ле Уеру заявив, що Україна не так гостро потребує грошей МВФ, тому неотримання чергового траншу не крітічне. Причому, за його словами, країна не повинна бездумно виконувати вимогу фонду про підвищення газових тарифів, адже це вдарить по соціально незахищеним громадянам.

Такий коментар з боку СБ деякі розцінили як розбіжність позиції банку з МВФ, що спростовується сьогоднішньою заявою.

"Між Світовим банком і Міжнародним валютним фондом не існує жодних розбіжностей з цього питання. Світовий банк готовий підтримати проект у сфері енергоефективності, який буде займатися вирішенням проблеми централізованого теплопостачання. Банк також готовий підтримати програми адресної соціальної допомоги, які допоможуть домогосподарствам з низьким рівнем доходів пом'якшити вплив високих тарифів в тому випадку, якщо влада готова здійснювати тарифні реформи", - заявив СБ.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк: реформи в Україні варто починати з тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі