середа, 06 червня 2018 16:06

Світовий банк попередив про зниження темпів розвитку економіки

Світовий банк попередив про зниження темпів розвитку економіки
Зростання реального ВВП України у 2018 році Світовий банк прогнозує на рівні 3,5%. Фото: Кореспондент

2018 року світова економіка збереже темпи зростання на рівні 3,1%. 2019 року очікується зниження до 3%, 2020-го — до 2,9%.

"Світ зміг оговтатися від наслідків глобальної фінансової кризи 2008-2009 років. Але за останні півстоліття, глобальні рецесії відбуваються приблизно кожених десять років - 1975, 1982, 1991 і 2009 року", - каже в. о. головного економіста Світового банку Шантаянан Девараджан, пише delo.ua.

Ймовірність зниження світового економічного зростання наступного року становить 21%. Підвищення — 16%. Головним чином це залежить від грошово-кредитної політики в США, ескалації торгових воєн між США і Китаєм, невизначеності політичної ситуації на Корейському півострові. Також через антиглобалістські настрої у світовому суспільстві і зростаючий вплив популістських сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Світовий банк проти накопичувальних пенсій в Україні

Зростання реального ВВП України 2018 року Світовий банк прогнозує на рівні 3,5%. Дані такі ж, як прогнози жовтня 2017-го.

"Зростання економіки на 2,5% минулого року є недостатнім, щоб подолати бідність в Україні. Недостатньо, щоб економіка повернулася до докризового рівня. Крім того, інвестори занепокоєні низькими темпами реформ", - заявила економіст представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач.

ЄС загрожує криза через подорожчання долара і втечу капіталів з ринків, що розвиваються. За словами мільярдера Джорджа Сороса, розвал ядерної угоди з Іраном і руйнування альянсу ЄС і США обов'язково завдадуть шкоди європейській економіці. Їхнім наслідком стане девальвація валют країн, що розвиваються.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк попередив про зниження темпів розвитку економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі