середа, 23 вересня 2020 21:10

Шукаю роботу: як змінився ринок праці через карантин

На ринку праці після послаблення карантину конкуренція серед пошукачів зросла в кілька разів. Крім того, роботодавці звертають увагу не тільки на навики та досвід працівника, а і його корпоративні цінності.

"Останні опитування свідчать, що 22% респондентів з числа роботодавців збільшили перелік побажань до потенційного працівника у розрізі "універсальних" навичок. Таку відповідь найчастіше давали роботодавці з галузей "Роздрібна торгівля", "ЗМІ, маркетинг", "Інформаційні технології, системна інтеграція, інтернет", "Фінансовий сектор". Йдеться про взаємодію з людьми, вміння швидко перемикатися з одного завдання та думки на інші, емоційний інтелект", - пояснює Юлія Дрожжина, керівниця експертно-аналітичного центру grc.ua.

Автор: grc.ua
  22% респондентів з числа роботодавців збільшили перелік побажань до потенційного працівника у розрізі "універсальних" навичок.
22% респондентів з числа роботодавців збільшили перелік побажань до потенційного працівника у розрізі "універсальних" навичок.

Щоб отримати роботу, потрібно правильно скласти резюме.

"Головний принцип підготовки резюме - підкреслити всі позитивні моменти і зробити непомітним все, що не є вашою сильною стороною. Потрібно проаналізувати кілька пропозицій про роботу з цікавої вам профсфери і виділити ключові слова. Завжди будьте готові підтверджувати навички конкретними прикладами з вашої практики", - каже менеджерка по підбору кадрів Олена Стрілець.

Автор: grc.ua
  Головний принцип підготовки резюме - підкреслити всі позитивні моменти і зробити непомітним все, що не є вашою сильною стороною.
Головний принцип підготовки резюме - підкреслити всі позитивні моменти і зробити непомітним все, що не є вашою сильною стороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому в Україні пропонують найбільше роботи

За словами експертки по роботі з персоналом Уляни Верхогляд, підготовка до співбесіди складається з 5 етапів.

"Спочатку потрібно ознайомитися з пропозиціями на ринку праці, сформувати перелік "власних" найкращих компаній, ознайомитися з вакансіями і надіслати резюме. Далі необхідно ознайомитися із сайтом компанії, відгуками про неї. Після цього структуризувати запитання для розмови. На співбесіді розповідайте правдиві факти та наведіть приклади, що ілюструють досвід, висвітлюйте свої досягнення. Дочекайтесь обумовленого часу та поцікавтесь відповіддю, а у разі відмови - запропонуйте залишити резюме в резерві", - наголосила вона.

Роботодавці зазначають, що український ринок праці за час карантину скоротився. Багато компаній зазнали фінансових втрат, були змушені закрити чи тимчасово зупинити реалізацію масштабних проєктів. Водночас кількість претендентів зросла, а їхні запити знизилися.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: як змінився ринок праці через карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі