пʼятниця, 22 березня 2019 10:59

Субсидія: скільки українці отримали "на руки"

Субсидія: скільки українці отримали "на руки"
Субсидіанти з березня отримують допомогу у грошовій формі. Кошти видають через відділення Ощадбанку та Укрпошти. Фото: Слобідський край

У березні середній розмір субсидії, яку споживачам видали готівкою, становив 1676 грн.

"Близько 3,5 мільйонів господарств на сьогодні повинні отримувати субсидії у вигляді готівкових коштів. Середній розмір субсидії, які люди отримують "на руки", становить 1676 гривень. Аналогічні суми субсидіанти отримають у квітні та травні", - заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час селекторної наради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монетизацію не скасують: в уряді розповіли про плани на субсидію

Гроші субсидіанти отримують у відділеннях Ощадбанку через платіжну систему "Швидка копійка". Водночас клієнтам банку кошти нараховують на платіжну картку. Пенсіонерам субсидії разом з пенсійними виплатами доставляють листоноші.

У лютому середній розмір призначеної субсидії становив 998,6 грн.

З 1 березня в Україні почали видавати субсидії грошима. Перехід до виплат готівкою 6 лютого затвердив Кабмін. Раніше субсидія нараховувалася в повному обсязі, відповідно до соцнорм, на рахунки постачальників послуг. Монетизація держдопомоги має сприяти економії води, тепла, газу, електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Субсидія: скільки українці отримали "на руки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі