середа, 03 квітня 2019 17:02

Субсидія: кому автоматично перерахують допомогу

Субсидія: кому автоматично перерахують допомогу
Субсидію готівкою отримають ті споживачі, які станом на травень-червень не матимуть заборгованості по оплаті комунальних. Фото: www.mukachevo.net

У травні субсидію на літо автоматично перепризначать 3 млн домогосподарств.

Щоб отримати субсидію решті домогосподарств, потрібно подати заяву та декларацію про доходи, повідомили у Мінсоцполітики.

Це стосується орендарів житла, внутрішньо переміщених осіб, сімей, в яких відбулися зміни у складі домогосподарства протягом останнього року. Також сімей, де субсидію призначають на фактично проживаючих осіб чи сімей з непрацюючими членами працездатного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли у Києві вимкнуть опалення

Субсидію готівкою отримають ті споживачі, які станом на травень-червень не матимуть заборгованості по оплаті комунальних. Пенсіонерам гроші принесуть листоноші чи допомогу зарахують на пенсійну картку. Інші субсидіанти отримають кошти через відділення Ощадбанку.

Субсидіантів, які матимуть борги, переведуть на механізм безготівкової монетизації.

Літню субсидію громадянам розраховують на основі доходів у 3-4 кварталах 2018 року. Допомогу на опалювальний сезон 2019-2020-их - на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.

З 1 березня субсидію виплачують грошима. Допомогу готівкою отримали 3,37 млн домогосподарств, повідомили у міністерстві. Субсидіантам виплатили 5,7 млрд грн. Середній розмір допомоги становив 1676 грн. Він залежить від доходів та складу домогосподарства, набору послуг.

Зараз ви читаєте новину «Субсидія: кому автоматично перерахують допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі