понеділок, 23 жовтня 2017 12:45

Стало відомо, скільки українців перейшли на сонячну енергію

Стало відомо, скільки українців перейшли на сонячну енергію
Із 6,5 млн. домогосподарств 2323 втановили сонячні електроустановки. Фото: Техноноватор

З початку 2017-го в Україні понад 1200 домогосподарств перейшли на сонячну енергію. Це у півтора рази більше, ніж у 2016-му.

"У III кварталі 2017-го на 49% зросла потужність сонячних станцій приватних домогосподарств", - повідомляє сайт Держенергоефективності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причини підвищення цін на електроенергію у наступному році

Із 6,5 млн домогосподарств 2323 встановили сонячні електроустановки. Було залучено €35 млн інвестицій.

"Зростання попиту на використання сонячної енергії пояснюється тим, що домогосподарство може продавати надлишок згенерованої "чистої" електроенергії в мережу і швидко повертати кошти, вкладені у сонячні панелі", - пояснив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

У 2017 році для бажаючих встановити сонячні модулі потужністю до 30 кВт є можливість реалізувати "чисту" енергію за тарифом 18,09 євроцентів/кВт·год.

Лідером з використання альтернативних джерел енергії є Київ та Київська область. Тут сонячну енергію використовують 429 домогосподарств. На другому місці Дніпропетровська область — 236, третьому - Тернопільська область. Там сонячну енергію використовують 183 домогосподарства.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки українців перейшли на сонячну енергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі