четвер, 28 травня 2020 14:39

Стало відомо, куди можна буде полетіти в червні

Стало відомо, куди можна буде полетіти в червні
До кінця травня діють обмеження на міжнародні польоти в Австрії, Румунії, Азербайджані, Словаччині, Греції та Грузії. Фото: pixabay.com

Найближчим часом багато країн планують поновити авіасполучення, які було закрито через пандемію коронавірусу. Міністерство закордонних справ України провело моніторинг і підготувало список країн, які готові до поновлення авіаперельотів.

Про це повідомили в державному підприємстві обслуговування повітряного руху "Украерорух".

Згідно з даними МЗС, під час пандемії ряд країн не накладали заборони на авіасполучення. Серед них Білорусь, Велика Британія, Іран, Ірландія, Корея, Мексика, Німеччина, Нідерланди та Чехія - за винятком аеропорту в Празі, він не працює.

До кінця травня діють обмеження на міжнародні польоти в Австрії, Румунії, Азербайджані, Словаччині, Греції та Грузії.

На початку червня поновлює авіасполучення Туреччина, з 7 червня - Естонія. Не раніше 15 червня дозволять перельоти в Болгарії, Індонезії, Ісландії, Кіпрі, Коста-Риці, Люксембурзі, Македонії, Португалії, Єгипті, Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця повністю готова до роботи, але є умови

До кінця червня будуть закриті кордони Куби, Таїланду та Молдови. З липня дозволяють польоти Домініканська Республіка і Вірменія.

Також низка держав запроваджували певні обмеження на в'їзд або виїзд іноземців, не закриваючи повністю авіасполучення: Бельгія, Мальдіви, Норвегія, Японія, США і Хорватія. Данія закрила сполучення з країнами, де складна епідеміологічна ситуація. Іспанія до 22 червня обмежила мету поїздки і категорії осіб, яким дозволено в'їзд.

У деяких країнах дозволено роботу окремих аеропортів:

• Італія - Болонья, Мілан, Рим і Турин;

• Канада - Ванкувер, Калгарі, Монреаль, Торонто;

• Словенія - Любляна, Марібор і Порторож.

Крім цього, обмежену кількість рейсів дозволяють здійснювати Фінляндія і Китай.

При цьому в багатьох країнах на цей час немає конкретної інформації про дату поновлення міжнародних перельотів.

З 1 червня Укрзалізниця розпочне продаж квитків на потяг за 90 днів до дати відправлення. До цього квитки можна було придбати за 45-60 днів до поїздки. Квитки для поїздів "Інтерсіті" й "Інтерсіті+", а також до Донецької та Луганської областей продають за 30 діб.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, куди можна буде полетіти в червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі