пʼятниця, 03 серпня 2012 17:01

Стали відомі претенденти на розробку Чорноморського шельфу

Стали відомі претенденти на розробку Чорноморського шельфу
Держслужба геології та надр оголосила претендентів на розробку Чорноморського шельфу. Фото: ru.tsn.ua

Державна служба геології та надр оголосила претендентів на розробку Чорноморського шельфу.

На розробку шельфу надійшло дві заявки від компаній "ЛУКОЙЛ Оверсіз" і ExxonMobil, проте друга заявка є загальною і включає пропозиції компаній ExxonMobil, Shell, Petron ("дочка" OMV) і НАК "Надра Україна". У разі перемоги ExxonMobil буде оператором підписання УРП, пише "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу відомства.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету міністрів від 23.05.2012 № 454 було оголошено ще один конкурс на ділянку Чорного моря - Фороську, проте на її розробку однієї заявки подано не було.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький, мінімальний розмір спеціального платежу (премії) до державного бюджету, який вноситься інвестором в 10-денний термін після підписання угоди про розподіл продукції - вуглеводнів (УРП), які видобуватимуться в межах Скіфської площі Чорноморського шельфу, був встановлений у розмірі 2,4 млрд грн.

Мінімальний обсяг інвестицій на першому етапі геологорозвідувальних робіт (що повинні завершитися протягом п'яти років) має становити не менше 1,6 млрд грн, на другому етапі, в тому числі дослідно-промислової експлуатації, як сумарний обсяг інвестицій, необхідних, зокрема, для промислової розробки - визначався за умовами конкурсу. Площа Скіфської ділянки становить 16,698 тис. кв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абітурієнти стали жертвами непродуманого експерименту - експерт

"Максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору будуть компенсовані його витрати, встановлена ??на рівні 70%, а частка держави в прибуткової продукції повинна складати не менше 20%. СРП буде укладено на 50 років", - зазначив Ставицький.

Міністр також повідомив, що кожна з компаній для участі в конкурсі придбала конкурсну документацію по ділянці Скіфської за 12 млн грн, а також заплатила за участь в конкурсі по 1 млн грн.

Ставицький запевнив, що конкурс буде проходити абсолютно прозоро, а переможець буде оголошений Міжурядової комісією протягом найближчого місяця.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі претенденти на розробку Чорноморського шельфу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі