пʼятниця, 24 травня 2019 15:54

США допоможе країнам відмовитися від російської зброї

Автор: REUTERS
  Європейська програма стимулювання рекапіталізації допоможе країнам Східної Європи перейти на американську зброю та відмовитись від російської
Європейська програма стимулювання рекапіталізації допоможе країнам Східної Європи перейти на американську зброю та відмовитись від російської

Європейська програма стимулювання рекапіталізації допоможе країнам Східної Європи перейти на американську зброю та відмовитись від російської.

"Оновлена ініціатива тепер має на меті не лише на обмежежити вплив Кремля через продаж зброї, а й скоротити експорт китайських озброєнь. У рамках втілення програми Держдепартамент буде тісно співпрацювати з Пентагоном", - повідомляє Business Insider.

Країни, які захочуть скористатися пропозицією США, повинні будуть не просто пообіцяти більше не купувати російську та китайську зброю. Їм доведеться також позбутися старих арсеналів і закупити нові американські аналоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброїти на землі, у морі та повітрі: у США затвердили резолюцію щодо України

"Мета в тому, щоб допомогти нашим партнерам вирватися з російського ланцюга поставок і логістики, який дозволяв російським компаніям і персоналу отримувати доступ або до військових баз союзників НАТО, або до баз наших військових партнерів", - розповіли у Держдепартаменті.

Торік Держдепартамент США додав у програму 6 колишніх країн Варшавського договору: Албанію, Боснію та Герцеговину, Хорватію, Північну Македонію та Словаччину, а також Грецію. На оновлення їхньої зброї Вашингтон виділив $190 млн.

США мають намір збільшити до $300 млн фінансову підтримку безпеки в Україні 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «США допоможе країнам відмовитися від російської зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі