понеділок, 19 лютого 2018 11:43

Справдилися прогнози про біткоїн

Справдилися прогнози про біткоїн
Виконавчий директор благодійного фонду Bitcoin Foundation Лью Классен прогнозує, що курс криптовалюти може досягти $40 тис. Фото: medium.com

Станом на 19 лютого біткоїн подорожчав до $11 тис. Психологічну позначку в $10 тис. він подолав у п'ятницю, 16 лютого.

Ринкова капіталізація біткоїна сьогодні становить $182,56 млрд, передає "Сегодня".

Також дорожчає криптовалюта Litecoin. За минулий тиждень вартість зросла на третину. Ethereum додав 26%, VeChain - 24%. Водночас Bitcoin Gold подешевшав на 18%, NEM - на 5,6%, Raiblocks (Nano) - на 4%.

Фахівці пояснюють, що недавній обвал біткоїна викликаний рішеннями великих банків по всьому світу, які обмежують доступ до покупки криптовалюти. Наразі біткоїн повернувся до стійкого зростання. Виконавчий директор благодійного фонду Bitcoin Foundation Лью Классен прогнозує, що курс криптовалюти може досягти $40 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збудують велетенське сховище криптовалют

Крім того, є інші фактори зміцнення курсу криптовалюти. Так, в США з 1 січня ввели податки на обмін біткоїнів. Єврокомісія закликала банки оновити правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти.

Водночас Південна Корея посилила правила торгівлі на криптобіржах. Банкам Таїланду заборонили будь-які операції з криптовалютою через загрозу використання їх для фінансування тероризму чи відмивання грошей.

Депутати витратили 195 млн грн на купівлю віртуальних грошей 2017 року. Депутат Одеської міськради Денис Григор'єв минулого року вклав у біткоїни 31 млн грн. Сильне падіння курсу цього місяця не змусило його позбутися віртуальних грошей.

Зараз ви читаєте новину «Справдилися прогнози про біткоїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі