понеділок, 21 січня 2013 15:09

Шпигун заробляє $3 тисячі на місяць
13

Фото: Фото надане Олександром Даниловичем

У Києві працює понад 20 детективних агентств, які пропонують свої послуги у шпигунстві за родичами, колегами та конкурентами. Доба обходиться замовнику від $300.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів приватний детектив Олександр Данилович.

"Фізично стежити за людиною можна не довше трьох днів, бо вона помітить, - говорить Олександр Данилович. - Один день обходиться замовнику від 300 до 700 доларів. Якщо, крім стенограми і аудіозапису розмов по мобільному, є фото та відео, оплата праці вища. Хороший шпигун має по три замовлення в місяць і заробляє 3-4 тисячі доларів".

До 2005 року Олександр працював у правоохоронних органах. З 2007 продає та здає в оренду через інтернет шпигунські пристрої - жучки, відеокамери, мікронавушники. Деякі замовляє за кордоном, деякі розробляє сам.

"В Україні понад 20 підприємств мають ліцензію розробляти й виготовляти підслуховуючі апарати. Усі вони - під державним контролем. Їхніми технічними засобами користуються прикордонники, співробітники СБУ, Міноборони. Маю власний фургон. У ньому ночую, коли веду прослушку. Паркуюся біля замовленого будинку чи офісу", - розповів чоловік.

Три-чотири рази на місяць працює на замовлення детективом. Цікавиться "комерційним" і "побутовим" шпигунством. За допомогою металошукача допомагає очистити офіс та квартиру від "прослушки".

"Зазвичай використовують дешеві жучки, які "тягнуть" від кількох метрів до кілометра. Автономні жучки працюють від кількох годин до тижня, живляться від невеликих батарейок або акумуляторів, до яких приєднані мініатюрні мікрофони й передавачі. Їх кидають у вазу для канцелярського приладдя, кріплять на вазони, ховають за монітор або в системний блок комп'ютера, кріплять на шторах, під столами. Деякі за розміром - менші, ніж голівка сірника. Ніхто не ховає у шафі, під ліжком чи за шпалери, бо погано чути голоси. Мікрофони кладуть у кутках на підлозі, міні-камери на стелі або на телевізорі. Телик стоїть у такому місці, щоб було видно з будь-якого кута в кімнаті. Прикріплена до нього камера даватиме хороше зображення", - зазначив Олександр.

Щоб очистити квартиру від прослушки, фірми беруть $20 за кв. м.

"Сканують стіни, стелю, підлогу, меблі, техніку. Кімната на 18 квадратів затягне на 1,5 тисячі доларів. Якщо знайшли "жучок", не поспішайте його нищити і викидати. Спробуйте зламати. Коли передавання даних припиняється, шпигун спробує проникнути у приміщення, щоб відновити зв'язок. Влаштуйте засідку і поспостерігайте, хто завітає - "сантехнік", "електрик", "телефонний майстер" чи колега по офісу", - розповів Олександр.

Зараз ви читаєте новину «Шпигун заробляє $3 тисячі на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі