понеділок, 18 грудня 2017 21:10

Що найчастіше українці купували в інтернеті у 2017 році

Що найчастіше українці купували в інтернеті у 2017 році
Українці в інтернеті найчастіше замовляли послуги прибиральників, кур'єрів, сантехніків, електриків і майстрів із опоряджувальних робіт. Фото: UBR

За рік українці витратили близько 14,2 млрд грн на покупки в інтернеті. Це на 68% більше, ніж минулого року.

"За останній час зросла довіра до інтернет-шопінгу. Так, кількість замовлень в інтернеті виросла на 61%. Середній чек тепер складає 962 гривні. Це на 4% більше, ніж було раніше", - розповів Gazeta.ua директор з розвитку EVO Денис Горовий.

У 2017 році в інтернеті найчастіше купували одяг, взуття, аксесуари, техніку й електроніку. Також попитом користувалися товари для дому та саду, косметика й парфумерія, подарунки, книги, товари для хобі.

"Минулі роки найчастіше купували одяг і взуття. Наступні роки купуватимуть товари повсякденного вжитку, продукти харчування, зоотовари. Крім цього, купуватимуть сировину й матеріали для текстильної, паливно-енергетичної та важкої промисловості. Зросте попит на електрообладнання — електроінструменти, генератори, електродвигуни", - вважає Горовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невтішна новина: в Україні зросла частка підроблених товарів

У 2017 році українці в інтернеті найчастіше замовляли послуги прибиральників, кур'єрів, сантехніків, електриків і майстрів із опоряджувальних робіт.

"В Україні з'явилося багато маркетплейсів, які допомагають продати непотрібні речі в хорошому стані. Активно розвивається культура усвідомленого споживання. Українці не викидають речі в хорошому стані, а продають їх новим власникам. Це дозволяє економити кошти на оновленні гардеробу. За рік українки придбали одна в одної речей на 200 мільйонів гривень", - наголошує експерт.

Під час розпродажів "Чорної п'ятниці" 2017 року в українських роздрібних продавців побутової техніки та електроніки на 80% зросли продажі. Українці охоче купували ноутбуки та планшети. Так, попит на товар у середньому виріс на 63%.

Зараз ви читаєте новину «Що найчастіше українці купували в інтернеті у 2017 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі