пʼятниця, 31 травня 2013 14:28

Служба доріг Львівщини заборгувала підрядникам 440 мільйонів

Начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Тарас Сиротинський повідомив, що наразі держслужба заборгувала підрядникам 440 млн грн, й через це в області погано ремонтують дороги.

"Основний чинник поганого стану доріг - це недостача фінансування. У день на ремонт доріг у Львівській області потрібно близько мільйона гривень. Нам виділили 6,4 мільйона гривень на травень. Через нестачу грошей ми не можемо працювати нормально й ритмічно. Крім того, ще є заборгованості із підрядниками, що виконували роботи у 2012 році - 440 мільйонів. Коли ми звертаємось до постачальників й просимо матеріалів, то вони спершу просять погасити заборгованість, а потім нададуть бітум чи бензин", - сказав чиновник сьогодні на прес-конференції.

Автор: Фото: Євген Борісов
  Тарас Сиротинський запевнив, що основний чинник поганого стану доріг - це недостача фінансування
Тарас Сиротинський запевнив, що основний чинник поганого стану доріг - це недостача фінансування

За його словами, у Львівській області станом на 1 червня 2013 року в ліквідовано 137 тис. кв м ям.

"Зараз йде мова про виділення додаткових коштів. Вони будуть виділятись траншами. Маємо отримати 100 мільйонів додаткових коштів. Саме за них будемо виконувати комплекс на напрямках Львів - Тернопіль та Львів - Радехів. Мінімальна потреба на ремонт доріг у області - це 300 мільйонів. Також обласною радою виділено 48 мільйонів гривень на ремонт доріг між райцентрами", - повідомив чиновник.

Сиротинський також зауважив, що на трасі зі Львова до Тернополя планується провести фрезирування поверхні, щоб зняти горби й посипати поверхню чорним щебенем. Таким чином хочуть зробити проїзд більш комфортним. Дорогу зі Львова до Червонограда також планують ремонтувати цього року.

Зараз ви читаєте новину «Служба доріг Львівщини заборгувала підрядникам 440 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі