середа, 16 жовтня 2013 10:24

Скоро долар може різко подорожчати, а потім обвалитися - прогноз

Скоро долар може різко подорожчати, а потім обвалитися - прогноз
Фото: radiosvoboda.org

У разі можливого дефолту США долар різко здорожчає, а потім його курс обвалиться. Це може статись вже найближчими днями.

Такий прогноз у коментарі Gazeta.ua озвучив ректор Міжнародного інститут бізнесу, колишній заступник голови Національного банк України (НБУ) Олександр Савченко.

"Якщо дефолт долара в США буде до четверга, то валюта спершу подорожчає, бо буде її дефіцит. Але є надія, що проблему вирішать. Якщо через місяць після злету її все ж не вирішать, то через певний час буде значний обвал американської валюти", - сказав Савченко.

Водночас, з його слів, ніхто не може точно передбачити, станеться дефолт у США чи ні.

"Навіть найкрутіші аналітики США не знають однозначної відповіді", - зауважив Савченко.

Експерт порадив не продавати долари, а тримати їх у банку.

"У цій ситуації українцям потрібно взагалі тримати статус-кво. Найкраще гроші зберігати в гривнях в надійному банку під хороші відсотки, більші за 17%", - сказав він.

Савченко прогнозує "плаваючий" курс в рік 5-10%. Але заспокоює, що це "нормальна світова практика".

Проблеми з курсом валюти США позначиться на Україні позитивно і негативно водночас, вважає він.

"Девальвація долара зіграє нам як і в "плюс", так і в "мінус". Позитив полягає в тому, що нам легше буде віддавати борги. Маємо їх багато в доларах. Негатив - наші товари стануть дорогими. Їх буде важко продавати за кордоном", - зазначив Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Скоро долар може різко подорожчати, а потім обвалитися - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі