пʼятниця, 07 травня 2021 10:35

Скільки підприємців отримали карантинні гроші

Скільки підприємців отримали карантинні гроші
Заявку на компенсацію потрібно подати через портал Дія до 19 травня. Фото: Олена Луценко

75 тис. підприємців і найманих працівників в Україні отримали по 8 тис. грн допомоги від держави. Зареєструвалися на отримання грошей 320 тис. осіб, які не працювали через локдаун.

На одноразові виплати по 8 тис. грн направили з бюджету 600 млн грн. 380 млн грн піде на виплату найманим працівникам, 220 млн грн - ФОПам.
Заявку на компенсацію потрібно подати через портал "Дія" до 19 травня. Програма державної підтримки буде доступна протягом 2021 року для всіх областей, які потрапляють до червоної зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто може розраховувати на "карантинні" 8 тис. грн

"Більшість регіонів виходять із жорстких карантинних обмежень. Проте отримати допомогу від держави можна впродовж 30 днів з дня запровадження правил червоної зони в регіоні. Якщо цей регіон було віднесено до червоної зони протягом лютого-березня, необхідно звернутися за допомогою через портал або додаток "Дія" до 19 травня", - повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Наймані працівники із зарплатою понад 30 тис. грн допомоги не отримають. Також не мають права на допомогу люди, які працюють у компаніях, що не сплатили ЄСВ за весь квартал на дату звернення чи працюють у компаніях, які за місяць до звернення працювали за відсутнім у переліку Кабміну КВЕДом.

Зараз ви читаєте новину «Скільки підприємців отримали карантинні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі