понеділок, 19 квітня 2021 12:07

Стартував прийом заявок на карантинні 8 тис. грн

Стартував прийом заявок на карантинні 8 тис. грн
Карантинні 8 тис. грн виплатять одноразово. Фото: Олена Луценко

Сьогодні, 19 квітня, почали приймати заявки на отримання 8 тис. грн компенсації від держави. На виплати мають право ФОПи і їхні працівники, що зазнали збитків через карантин у червоних зонах.

Заявку оформляють через портал або додаток "Дія". Це слід зробити протягом 30 днів із дня потрапляння області до червоної зони. У розділі "Послуги" слід обрати - "Пенсії, пільги та допомога", потім - "Одноразова матеріальна допомога ФОП та найманим працівникам".

У заяві потрібно вказати ім'я, реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію і номер паспорта, адресу реєстрації ФОПа, номер банківського рахунку IBAN, на який потім перерахують гроші, і згоду на обробку даних.

Карантинні 8 тис. грн виплатять одноразово. Також підприємці й працівники можуть отримати допомогу з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить таке рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто не отримає "карантинні" 8 тис. грн: Кабмін оновив перелік

Виплати зможуть отримати ФОП-пенсіонери та ФОП з інвалідністю, які звільнені від сплати ЄСВ. Не отримають компенсації підприємці, які зареєструвалися менш як три місяці тому, одночасно є найманими працівниками й сплатили ЄСВ менше, ніж за шість місяців.

Наймані працівники із зарплатнею понад 30 тис. грн допомоги не отримають. Також не мають права на допомогу люди, які працюють у компаніях, що не сплатили ЄСВ за весь квартал на дату звернення чи працюють у компаніях, які за місяць до звернення працювали за відсутнім у переліку Кабміну КВЕД.

Раніше в уряді заявляли, що на програму підтримки ФОПів планують витратити близько 3 млрд грн. У червоній зоні перебувають 12 областей та місто Київ.

За минулу добу в Україні виявили 6505 нових випадків Covid-19. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (761), Харківській (622), Львівській (490), Миколаївській (461) областях та Києві (447).

Зараз ви читаєте новину «Стартував прийом заявок на карантинні 8 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі